Divergent

Titel: Divergent
Författare: Veroncia Roth
Serie: Divergent #1
Sidantal: 368
Utgivningsår: 2012
 
Handling
 
Beatrice (Tris) har nu fyllt 16 och det är dags att välja vilken av stadens 5 falanger hon ska tillhöra. Men det blir svårare än väntat, till hennes förvåning passar hon in i fler än en. Hon är Divergent. Men hon måste hålla det hemligt, ingen får veta. Men andra problem tar upp hennes tankar, vilken falang ska hon nu välja? Ska hon stanna med sin familj bland de osjälviska trots att hon aldrig kännt att hon passar in där? Det är dags att fatta ett beslut, ett beslut som kommer påverka hela hennes liv.
 
_________________________________________________________________________________________________________________
 
Tankar & åsikter
 
Att plocka upp en superhypad bok gör mig alltid livrädd, men när jag slog ihop Divergent för sista gången kändes det som att jag aldrig någonsin skulle få läsa något liknande igen. Jag var helt förbluffad.
 
Redan från grunden är boken så himla bra. Världen. Jag fullkomligt älskar världen. Så logisk, och skrämmande, och helt underbar. De osjälviska, de lärda, de tappra, de fridfulla, de ärliga, alla är så klockrena. Och det är minst sagt otroligt faschinernade hur de stoppar in alla i ett fack, så enkelt och så fruktansvärt. 
 
Sen finns det en liten anledning som gör att jag faller totalt, en anledning också kallad Four. Hur kan en karaktär ens vara så tilltalande? Jag är sällan den som får en crush på fiktiva karaktärer, men gud hjälpe mig vad jag föll för Four direkt. Han är så intressant samtidigt som det känns som man redan känner honom utan och innan. Sen ska vi ju inte glömma Tris heller, även där, wow. Vilken karaktär, så sympatisk men ändå så stark och jag bara älskar henne. Har en hel uppsättning av favoriter, och även några mindre tilltalande, men på ett eller annat sätt tycker jag alla är fullkomligt briljanta. 
 
Men det jag kanske gillar allra mest, och som gör att karaktärerna blir så bra, världen så klockren, handlingen så nytänkande och intressant, det är hur bra allting passar ihop. Hur varenda pusselbit faller på plats och inte ens en milimeters utrymme finns det för fel och misstag. Och jag vill bara förstå, förstå hur en människa kan bygga upp ett dystopiskt samhälle på det sättet. För det är så fantastiskt.
 
Och jag kan lova er, en bok blir inte mycket bättre än såhär. Världen, karktärerna, handlingen, allt är värd denna extrema hype flera gånger om. Sidorna bara flög förbi och jag älskade varenda en, om någon inte läst den än är det verkligen på tiden!
 
Betyg: 10/10
 


Kommentarer
Postat av: Klara

Den är riktigt, riktigt bra! :)

2014-08-12 @ 13:11:40
URL: http://inutienbok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0